Dat wil jij toch ook?

Voor organisaties

Weet je geregeld niet hoe je mensen moet motiveren? Lopen mensen vast? Mis je pro-activiteit? Is elkaar aanspreken een issue?

In mijn team lagen een aantal zaken waarvan het nodig was om ze naar elkaar uit te spreken. Daar was de sfeer niet naar. Er werd geroddeld en er was weinig medeleven naar elkaar. Mensen zaten vast in hun denken over zichzelf én elkaar en kwamen daarover klagen bij mij. Het was duidelijk dat ik zo niet het beste uit mijn team haalde. We besloten om met een positieve insteek – namelijk elkaars talenten beter leren kennen – aan de slag te gaan. Dit voelde voor ons beter dan een training over onderlinge communicatie of feedback geven.

Word je er af en toe gek van? Je moet zó je best doen om alle neuzen één kant op te krijgen om gewoon het werk naar behoren te doen. “Dat is toch niet zó moeilijk?” denk je geregeld. Daar ben je toch voor aangenomen, om de klus te klaren? Maar waarom gaat het dan zo moeizaam? Al dat getrek en gesleur aan mensen, wat vermoeiend. En dan die weerstand, het omgaan met de hakken in het zand als er iets kleins verandert. Je zou willen dat het anders kon.

Mensen komen geregeld bij je klagen over het werk van hun collega’s of – nog erger – over hun werkhouding. Wat moet je ermee? Je wilt gewoon dat mensen elkaar aanspreken als er iets is. Gewoon met elkaar praten. Dat is toch niet zo ingewikkeld? Dat zeg je ze dan ook geregeld, maar ze lijken het niet op te pakken. Waarom niet is je een raadsel.

Een soepele samenwerking, waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en een goed resultaat neerzet, met elkaar! Een organisatie waarin mensen elkaar makkelijk aanspreken en feedback geven om elkaar beter te maken. Een utopie? Wij claimen van niet!

Start met het kweken van een JA cultuur. Elke verandering die je wil doorvoeren gaat soepeler. Omdat mensen intrinsiek gemotiveerd zijn.

Je hebt een cultuurverandering nodig, dat is de basis van iedere andere verandering. Je wilt sfeer waarin mensen doen wat ze beloven, omdat ze dat zelf willen. Je wilt een werkomgeving waar mensen elkaar inspireren en flexibel van geest zijn. Dat maakt je namelijk flexibel en wendbaar als organisatie. In deze snel veranderende wereld een must!

Wij helpen je hierbij. Wij bouwen samen met jou aan een manier van met elkaar omgaan waarbij mensen tot hun recht komen en ze zichzelf optimaal inzetten. Een cultuur waarin mensen elkaar makkelijk aanspreken, omdat ze goede relaties onderling hebben. Een cultuur waarin de mens en zijn of haar intrinsieke motivatie centraal staat, zonder natuurlijk het bedrijfsresultaat uit het oog te verliezen. Intrinsieke motivatie is de motor van ieder verandertraject.

Het versterken van relaties is essentieel in een cultuur-verandering

Cultuur gaat om mensen. Daarom starten we met het versterken van de onderlinge relaties, met als effect dat de samenwerking wezenlijk verbetert. Relaties versterken als je elkaar als mens leert zien. Een mens met non-talenten én natuurlijke talenten, zoals iedereen. Je creëert hiermee precies die open sfeer, die nodig is voor een JA zeggen JA doen cultuur. Mensen moeten het gevoel hebben dat wat ze zeggen ertoe doet. Er moet genoeg veiligheid en vertrouwen zijn om elkaar aan te spreken, zonder het gevaar te lopen je baan kwijt te raken. Er moeten genoeg inspirerende voorbeelden zijn van het gedrag dat je graag weerspiegeld wil zien.

Door de diepte van dit programma ontstond er snel een open sfeer in het team en meer begrip voor elkaar. Er werd zelfs waardering naar elkaar uitgesproken. Ik zag het team hechter worden. Ook ik als leidinggevende werd uitstekend begeleid om de omslag te borgen. We hebben ook direct een goede nieuwe werkverdeling gemaakt, die beter bij iedereens talenten past, binnen de bestaande systemen en structuren. Dat vond ik prettig, dat niet alles overhoop moest. Ook nu nog steeds – maanden later – is de werksfeer echt anders. Men stapt makkelijk op elkaar af en niemand klaagt meer bij me. Ik ben dik tevreden!

Klinkt dit interessant? Dan is dit hét trainingsprogramma voor jouw organisatie!

JA daar wil ik meer over weten

Nu concreet, wat houdt dat JA zeggen JA doen programma in?

Ons boek vormt de basis van het programma, we volgen de volgende 4 onderdelen:

  1. Organisatieverandering van binnenuit – wat is het en hoe werkt het in de praktijk?
  2. IK als mens – betere relaties als basis van elke verandering
  3. IK als leider – goed voorbeeld doet volgen, inspirerend leiderschap voor iedereen
  4. WIJ als geheel – een goede borging met elkaar is essentieel

We bieden dit programma aan met een mix van vormen om stap voor stap een JA cultuur te kweken:

  • vier teamsessies waarin het voltallige team samen komt, inclusief jou als leidinggevende
  • tussendoor vier 1-op-1 sessies na elke teamsessie met jou als leidinggevende
  • een online leeromgeving waarin je als team oefeningen en opdrachten kan uitvoeren in de tijd tussen de trainingsdagen
  • een online forum waarop successen en leerervaringen kunnen worden gedeeld (live = nog beter)
  • onvoorwaardelijke toewijding van een mix van onze gecertificeerde JA zeggen JA doen trainers, afgestemd op jouw organisatie

Je volgt 4 teamsessies van een dagdeel verspreid over een periode die we samen afspreken. Hierin leer je elkaar beter begrijpen, je leert elkaar makkelijker aanspreken  én aanvullen, waardoor de samenwerking enorm versoepelt en de werksfeer prettig wordt. Elke sessie maak je een kleine transformatie door als team door volkomen hernieuwd kennis te maken met elkaar en concrete stappen te zetten om het geleerde in de dagelijkse praktijk te borgen.

Om de verandering te concretiseren en verankeren in de systemen en structuren in jouw organisatie en in je (HR) gesprekscyclus voeren we na elke teamsessie een 1-op-1 gesprek met jou als leidinggevende. Dit kan individuele begeleiding zijn, coaching of sparring, waar behoefte aan is.

Om tussentijds betrokken en actief te blijven, bieden we je all-inclusive een online leeromgeving met diverse praktische oefeningen en teamopdrachten, die wij als trainers monitoren. Ook zit hier een forum bij in, om gezamenlijk successen en leerervaringen te delen.

Ons doel is om jouw organisatie zo snel mogelijk zelfsturend en AAN te krijgen en jullie te leren het vuur AAN te houden. We zijn geen consultancy-firma die onnodig een batterij mensen naar binnen schuift. Wij geloven dat jullie alles in huis hebben!

Wij wakkeren dat vuur graag AAN! Nieuwsgierig geworden?

JA daar wil ik meer over weten

Maar…

Natuurlijk is het best een behoorlijke tijdsinvestering, maar ja, een cultuurverandering die beklijft krijg je niet voor elkaar in één dag, dat zul je begrijpen! Misschien ben je wel bang dat het weer zo’n training is die wel leuk en inspirerend is, maar weinig concreets oplevert. We beloven je dat dit niet het geval is, wij zijn ook van JA zeggen JA doen, we houden graag aan onze belofte: we kweken samen een JA zeggen JA doen cultuur, we gaan door tot we daar zijn! En wie weet denk je ook wel: bij ons gaat niemand zichzelf laten zien. Ook daarin zijn we 100% zeker van onszelf, we hebben in de vijf jaar dat we aan het trainen zijn, nog nooit een team getroffen dat niet opener werd van dit programma. Hoe dat komt? Omdat we zelf open zijn, dat werkt heel uitnodigend. Mensen spiegelen elkaar.

Geen geduw en getrek meer, geen geroddel, geen hakken in het zand, geen passiviteit, geen terugkerende verbeterpunten en bovenal: geen gedoe meer, omdat iedereen aangehaakt is, gecommitteerd én gemotiveerd! Hoe klinkt dat? Als muziek in je oren?

Dus laten we weer eens even teruggaan naar je oorspronkelijke doel, waarom je dit überhaupt aan het lezen bent. Je wilt toch een organisatie waarin de samenwerking soepel verloopt, waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en dus goede resultaten neerzet én een club betrokken, pro-actieve mensen waarmee je dat voor elkaar krijgt? Mensen die niet alleen JA zeggen maar ook JA doen!

Dan is dit hét programma voor jouw organisatie!

JA daar wil ik contact over

Start met het kweken van een JA zeggen JA doen cultuur. Elke verandering die je wil doorvoeren gaat soepeler. Omdat mensen intrinsiek gemotiveerd zijn.

Algemene voorwaarden   Privacy Statement