Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Abonnement

In mijn team lagen een aantal zaken waarvan het nodig was om ze naar elkaar uit te spreken. Maar daar was de sfeer niet naar. Er werd geroddeld en er werd weinig begrip getoond naar elkaar. Mensen zaten vast in hun denken over elkaar en kwamen daarover klagen bij mij. Het was duidelijk dat ik zo niet het beste uit mijn team haalde. We besloten om met een positieve insteek – namelijk elkaars talenten beter leren kennen en gebruiken – aan de slag te gaan. Dit voelde voor ons beter dan een training over onderlinge communicatie of feedback geven.

  • Wordt er meer óver dan mét elkaar gepraat?
  • Wil je af van eilandjes-werken en ‘over de schutting gooien’? 
  • Heb je soms geen idee hoe je mensen moet motiveren? Kost het jou veel energie?
  • Wil je een nieuwe manier van met elkaar omgaan kweken? Makkelijker elkaar aanspreken? Een gezonde cultuur?
  • Wil je graag écht de juiste m/v op de juiste plek om zo het beste uit elkaar te halen?
Dan zit je goed. Ik ben een echte wakkerschudder, een in beweging brenger, een aansteker en een bevrager. Ik houd ervan mensen aan het nadenken en voelen te zetten, zodat er beweging van binnenuit ontstaat. Duurzame beweging.

Ben je wel klaar met mensen proberen te motiveren en in beweging brengen? Ze proberen te betrekken bij het grotere geheel? Ze meer eigenaarschap te laten pakken. Dat geduw en getrek zonder resultaat… Je weet dat het anders kan, dat jullie een andere manier te vinden hebben om motivatie & betrokkenheid te creëren. Maar hoe? Waar te beginnen?

Ik heb vanuit mijn ruime verander-ervaring een vernieuwend startpunt en dat deel ik graag met je!

Een soepele samenwerking, waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en samen een goed resultaat neerzet! Mensen die makkelijk op elkaar afstappen en feedback geven. Een sfeer waarin mensen vanzelf gemotiveerd zijn. De juiste m/v op de juiste plek. Een utopie? Nee hoor, dit kan écht!

 

Uit JA zeggen JA doen – hoofdstuk ‘Dat wil ik niet’

Ik verklap je graag het startpunt. Ik weet namelijk uit ervaring dat het omhooghalen van ieders onbenutte talenten – waar mensen onbewust bekwaam in zijn – een goed en positief begin biedt. Dat brengt mensen van binnenuit in beweging. Je boort hun intrinsieke motivatie aan. De motor van ieder mens. Je ziet ze, hoort ze en erkent ze. Er ontstaat een JA gevoel.

Als mensen van binnenuit JA zeggen tegen hun bijdrage in de organisatie, dan hoef je ze helemaal niet te motiveren. Mensen willen namelijk heel graag bijdragen, dat is een natuurwet. Mensen zijn vanzelf gemotiveerd om te doen wat ze te doen hebben, als dat aansluit bij hun talenten, wat ze goed kunnen én wat ze leuk vinden. En als ze precies daarvoor gewaardeerd worden. Klinkt best logisch toch?

Maar ja, je hebt natuurlijk niet van de ene op de andere dag iedereen in je organisatie aan het werk vanuit intrinsieke motivatie. Ook wil je niet je hele organisatie qua structuur overhoop gooien.

Dat wetende, wat kun je dan wél doen? Met een paar kleine wijzigingen kun je groots resultaat bereiken.

Ik noem dit organisatieverandering van binnenuit!

Door de diepte van diezelfde sessie ontstond er snel een open sfeer in het team en meer begrip voor elkaar. Er werd zelfs waardering naar elkaar uitgesproken. Ik zag het team hechter worden. Ook ik als leidinggevende werd uitstekend begeleid om de omslag te borgen. We hebben ook direct een goede nieuwe werkverdeling gemaakt, die beter bij iedereens talenten past, binnen de bestaande systemen en structuren. Dat vond ik prettig, dat niet alles overhoop moest. Ook nu nog steeds – tijden later – is de werksfeer echt anders. Men stapt makkelijk op elkaar af, mensen zijn gemotiveerd en niemand klaagt meer bij me. Ik ben dik tevreden!

Klinkt dit interessant? Dan is dit wellicht ook dé stap voor jouw organisatie!

JA ik wil graag een vrijblijvend gesprek

Start met het kweken van een JA zeggen JA doen cultuur. Elke verandering die je wil doorvoeren gaat soepeler. Omdat mensen van binnenuit gemotiveerd zijn. Omdat ze JA zeggen!

Ik werk graag met een abonnement, omdat een verandering meestal niet in één sessie voor elkaar is. Ik loop graag een tijdje met jou (1-op-1) of jullie (team) mee, zolang nodig is om de verandering goed te borgen. Ik maak mezelf altijd zo snel mogelijk overbodig.

Het abonnement kan bestaan uit verschillende ingrediënten: een inspirerende lezing, een aantal teamsessies en/of 1-op-1 coaching van jou als leidinggevende. Ook kan het een combinatie van dit alles zijn. Wat nodig is. Op judithwebber.nl heb ik alle smaken staan.

Zodra we elkaar gesproken hebben, zal ik je een voorstel doen. En dan gaan we samen op pad… en stellen we bij waar nodig. Ik ben pas blij als we het resultaat halen dat we van te voren vaststellen!

PS ik maak mezelf of de mede onthokkers graag zo snel mogelijk overbodig

Algemene voorwaarden   Privacy Statement