Vraag direct een vrijblijvende intake aan

Abonnement

In mijn team lagen een aantal zaken waarvan het nodig was om ze naar elkaar uit te spreken. Maar daar was de sfeer niet naar. Er werd geroddeld en er werd weinig begrip getoond naar elkaar. Mensen zaten vast in hun denken over elkaar en kwamen daarover klagen bij mij. Het was duidelijk dat ik zo niet het beste uit mijn team haalde. We besloten om met een positieve insteek – namelijk elkaars talenten beter leren kennen en gebruiken – aan de slag te gaan. Dit voelde voor ons beter dan een training over onderlinge communicatie of feedback geven.

  • Wordt er meer óver dan mét elkaar gepraat?
  • Wil je af van eilandjes-werken en ‘over de schutting gooien’? 
  • Heb je soms geen idee hoe je mensen moet motiveren? Kost het jou veel energie?
  • Wil je een nieuwe manier van met elkaar omgaan kweken? Makkelijker elkaar aanspreken? Een gezonde cultuur?
  • Wil je graag écht de juiste m/v op de juiste plek om zo het beste uit elkaar te halen?
Dan zit je goed. Judith is een echte wakkerschudder, een in beweging brenger, een aansteker en een bevrager. Ze houdt ervan mensen aan het nadenken en voelen te zetten, zodat er beweging van binnenuit ontstaat. Duurzame beweging.

Ben je wel klaar met mensen proberen te motiveren en in beweging brengen? Ze proberen te betrekken bij het grotere geheel? Ze meer eigenaarschap te laten pakken. Dat geduw en getrek zonder resultaat… Je weet dat het anders kan, dat jullie een andere manier te vinden hebben om motivatie & betrokkenheid te creëren. Maar hoe? Waar te beginnen?

Afdelingen werken nu als eilandjes naast elkaar en mensen stappen niet makkelijk op elkaar af. Er wordt geklaagd en geroddeld, maar actie ho maar. Dat moet toch anders kunnen, maar ja, je hele organisatie overhoop gooien of allerlei mensen ontslaan, dat is ook niet echt de oplossing. Maar wat dan wel?

Judith heeft vanuit haar ruime verander-ervaring wel een idee en dat deelt ze graag met je!

Een soepele samenwerking, waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en samen een goed resultaat neerzet! Mensen die makkelijk op elkaar afstappen en feedback geven. Een sfeer waarin mensen vanzelf gemotiveerd zijn. De juiste m/v op de juiste plek. Een utopie? Nee hoor, dit kan écht! En ook jij kunt dit kweken!

 

Uit JA zeggen JA doen – hoofdstuk ‘Dat wil ik niet’

Judith verklapt je graag het startpunt. Ze weet namelijk uit ervaring dat het omhooghalen van ieders onbenutte talenten – waar mensen onbewust bekwaam in zijn – een goed en positief begin biedt. Dat brengt mensen van binnenuit in beweging. Je spreekt hun intrinsieke motivatie aan. De motor van ieder mens. Er ontstaat een JA gevoel.

Als mensen van binnenuit JA zeggen tegen hun bijdrage in de organisatie, dan hoef je ze helemaal niet te motiveren. Mensen willen namelijk heel graag bijdragen, dat is een natuurwet. Mensen zijn vanzelf gemotiveerd om te doen wat ze te doen hebben, als dat aansluit bij hun talenten, wat ze goed kunnen én wat ze leuk vinden. En als ze precies daarvoor gewaardeerd worden. Klinkt best logisch toch?

Maar ja, je hebt natuurlijk niet van de ene op de andere dag iedereen in je organisatie aan het werk vanuit intrinsieke motivatie. Ook wil je niet je hele organisatie qua structuur overhoop gooien. En je hebt een vertaalslag van de top naar de werkvloer te maken over wat een ieders bijdrage kan zijn aan het grotere geheel.

Dat wetende, wat kun je dan wél doen? Met een paar kleine wijzigingen kun je groots resultaat bereiken.

Judith noemt dit organisatieverandering van binnenuit!

Door de diepte van dit programma ontstond er snel een open sfeer in het team en meer begrip voor elkaar. Er werd zelfs waardering naar elkaar uitgesproken. Ik zag het team hechter worden. Ook ik als leidinggevende werd uitstekend begeleid om de omslag te borgen. We hebben ook direct een goede nieuwe werkverdeling gemaakt, die beter bij iedereens talenten past, binnen de bestaande systemen en structuren. Dat vond ik prettig, dat niet alles overhoop moest. Ook nu nog steeds – maanden later – is de werksfeer echt anders. Men stapt makkelijk op elkaar af, mensen zijn gemotiveerd en niemand klaagt meer bij me. Ik ben dik tevreden!

Klinkt dit interessant? Dan is dit wellicht dé reis voor jouw organisatie!

JA ik wil graag een vrijblijvend gesprek

Start met het kweken van een JA zeggen JA doen cultuur. Elke verandering die je wil doorvoeren gaat soepeler. Omdat mensen van binnenuit gemotiveerd zijn. Omdat ze JA zeggen!

Algemene voorwaarden   Privacy Statement