Vraag direct een vrijblijvend gesprek aan

Meerdaags programma

In mijn team lagen een aantal zaken waarvan het nodig was om ze naar elkaar uit te spreken. Maar daar was de sfeer niet naar. Er werd geroddeld en er werd weinig begrip getoond naar elkaar. Mensen zaten vast in hun denken over elkaar en kwamen daarover klagen bij mij. Het was duidelijk dat ik zo niet het beste uit mijn team haalde. We besloten om met een positieve insteek – namelijk elkaars talenten beter leren kennen en gebruiken – aan de slag te gaan. Dit voelde voor ons beter dan een training over onderlinge communicatie of feedback geven.

  • Wordt er meer óver dan mét elkaar gepraat?
  • Wil je af van eilandjes-werken en ‘over de schutting gooien’? 
  • Heb je soms geen idee hoe je mensen moet motiveren? Kost het jou veel energie?
  • Wil je een nieuwe manier van met elkaar omgaan kweken? Makkelijker elkaar aanspreken?
  • Wil je graag écht de juiste m/v op de juiste plek om zo het beste uit elkaar te halen?
Dan zit je bij ons goed. Wij zijn echte wakkerschudders, in beweging brengers, aanstekers. We houden ervan mensen aan het nadenken en voelen te zetten, zodat er beweging van binnenuit ontstaat. Duurzame beweging.

Ben je wel klaar met mensen proberen te motiveren en in beweging brengen? Dat geduw en getrek zonder resultaat…  eeuwige verbeterpunten, je begint te denken dat sommige mensen maar weg moeten, aanspreken levert te weinig resultaat op. Je hebt wel het idee dat het anders kan, dat jullie een andere manier te vinden hebben om de motivatie op gang te brengen. Maar hoe? Waar te beginnen?

Je ziet in dat het huidige ‘over de schutting gooien’ niet goed werkt. Afdelingen werken nu als eilandjes naast elkaar en mensen stappen niet gemakkelijk op elkaar af. Dat moet toch anders kunnen, maar ja, je hele organisatie overhoop gooien of allerlei mensen ontslaan, dat is ook niet echt de oplossing. Maar wat dan wel?

Wij hebben wel een idee en dat delen we graag met je!

Een soepele samenwerking, waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en samen een goed resultaat neerzet! Mensen die makkelijk op elkaar afstappen en feedback geven. Een sfeer waarin mensen vanzelf gemotiveerd zijn. De juiste m/v op de juiste plek. Een utopie? Nee hoor, dit kan écht! En ook jij kunt dit kweken!

 

Uit JA zeggen JA doen – hoofdstuk ‘Dat wil ik niet’

Wij verklappen je alvast het startpunt. Wij weten namelijk uit ervaring dat het omhooghalen wat een ieders onbenutte talenten zijn – waar mensen onbewust bekwaam in zijn – een goed en positief begin biedt. Dat brengt mensen van binnenuit in beweging. Je spreekt hun intrinsieke motivatie aan. De motor van ieder mens.

Als mensen van binnenuit JA zeggen tegen hun bijdrage in de organisatie, dan hoef je ze helemaal niet te motiveren. Mensen willen namelijk heel graag bijdragen, dat is een natuurwet. Mensen zijn vanzelf gemotiveerd om te doen wat ze te doen hebben, als dat aansluit bij hun talenten, wat ze goed kunnen én wat ze leuk vinden. En als ze precies daarvoor gewaardeerd worden. Klinkt best logisch toch?

Maar ja, je hebt natuurlijk niet van de ene op de andere dag iedereen in je organisatie aan het werk vanuit intrinsieke motivatie. Een belangrijke tegenhouder hierbij is dat niet iedereen zich even vrij voelt om zich te uiten. 

Een andere tegenhouder is dat je niet je hele organisatie qua structuur overhoop wil gooien, toch?

Dat wetende, wat kun je dan wél doen? Met een paar kleine wijzigingen kun je groots resultaat bereiken.

Wij noemen dit organisatieverandering van binnenuit!

Door de diepte van dit programma ontstond er snel een open sfeer in het team en meer begrip voor elkaar. Er werd zelfs waardering naar elkaar uitgesproken. Ik zag het team hechter worden. Ook ik als leidinggevende werd uitstekend begeleid om de omslag te borgen. We hebben ook direct een goede nieuwe werkverdeling gemaakt, die beter bij iedereens talenten past, binnen de bestaande systemen en structuren. Dat vond ik prettig, dat niet alles overhoop moest. Ook nu nog steeds – maanden later – is de werksfeer echt anders. Men stapt makkelijk op elkaar af, mensen zijn gemotiveerd en niemand klaagt meer bij me. Ik ben dik tevreden!

Klinkt dit interessant? Dan is dit wellicht hét trainingsprogramma voor jouw organisatie!

JA ik wil graag een vrijblijvend gesprek

→ Of wil je liever eerst nog wat concreter weten wat het programma inhoudt? Lees dan hier verder…

Start met het kweken van een JA zeggen JA doen cultuur. Elke verandering die je wil doorvoeren gaat soepeler. Omdat mensen van binnenuit gemotiveerd zijn.

Algemene voorwaarden   Privacy Statement