Vraag hier direct je gratis JA scan aan

Voor organisaties

Wil je af van de standaard gesprekkencyclus? Word er meer óver dan mét elkaar gepraat? Heb je soms geen idee hoe je mensen moet motiveren cq activeren?

In mijn team lagen een aantal zaken waarvan het nodig was om ze naar elkaar uit te spreken. Maar daar was de sfeer niet naar. Er werd geroddeld en er was weinig medeleven naar elkaar. Mensen zaten vast in hun denken over elkaar en kwamen daarover klagen bij mij. Het was duidelijk dat ik zo niet het beste uit mijn team haalde. We besloten om met een positieve insteek – namelijk elkaars talenten beter leren kennen en gebruiken – aan de slag te gaan. Dit voelde voor ons beter dan een training over onderlinge communicatie of feedback geven.

Komen mensen geregeld bij jou klagen over hun collega’s of hoor je terug dat er onderling veel geroddeld wordt? Je wilt graag dat mensen elkaar aanspreken als er iets is. Gewoon met elkaar praten. Dat bespreek je dan ook in je team, maar ze lijken het niet vanzelf op te pakken. Elkaar aanspreken lijkt not-done, daar wil je graag iets aan doen.

Ben je wel klaar met mensen motiveren en in beweging brengen? Dat geduw en getrek zonder resultaat…  je weet ergens wel dat het anders kan, dat jullie een manier te vinden hebben om met elkaar in gesprek te komen en beweging van binnenuit op gang te brengen. Maar hoe?

Zie je in dat de standaard gesprekkencyclus niet meer van deze tijd is? 1 x per jaar beoordelen lijkt niet echt het beste in mensen naar boven te halen, maar is er wel een alternatief dan? Je wilt natuurlijk niet teveel tijd er aan kwijt zijn. Zou het ook anders kunnen?

Ja dat kan! En we vertellen je graag hoe!

Een soepele samenwerking, waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en een goed resultaat neerzet, met elkaar! Een organisatie waarin mensen makkelijk op elkaar afstappen en feedback geven. Een sfeer waarin mensen vanzelf gemotiveerd zijn. Een utopie? Nee hoor, dit bestaat! En ook jij kunt dit kweken.

Wij geloven dat omhooghalen wat een ieders onbenutte talenten zijn, waar mensen onbewust bekwaam in zijn, een goed startpunt is. Dat brengt mensen in beweging namelijk. Van binnenuit, je spreekt hun intrinsieke motivatie aan.

Als mensen van binnenuit JA zeggen tegen wat ze ‘moeten’ doen, JA zeggen tegen hun rol is in de organisatie, tegen hun bijdrage, dan hoef je ze helemaal niet te activeren. Mensen willen namelijk heel graag bijdragen, dat is een natuurwet. Mensen zijn dan vanzelf gemotiveerd om te doen wat ze te doen hebben, als dat aansluit bij hun talenten, bij waar ze energie van krijgen. Klinkt best logisch toch?

Maar ja, je hebt natuurlijk niet van de ene op de andere dag iedereen in je organisatie aan het werk vanuit intrinsieke motivatie. Een belangrijke tegenhouder hierbij is dat niet iedereen zich even vrij voelt om zich te uiten. Een andere tegenhouder is dat je niet je hele organisatie qua structuur overhoop wil gooien, toch? Dat wetende, wat kun je dan wel doen? Organisatieverandering van binnenuit! Met een paar kleine wijzigingen kun je groots resultaat bereiken!

Maar hoe start ik daar nu mee?

Wat slim is om allereerst te doen is de optimale sfeer creëren, waarbij mensen tot hun recht komen en ze zichzelf vanzelf optimaal inzetten. Een cultuurverandering is in feite de basis van iedere andere verandering.

Wij helpen je hierbij.

Het versterken van relaties is essentieel in een cultuur-verandering

Cultuur gaat om mensen.

Relaties versterken als je elkaar als mens leert zien. Een mens met non-talenten én natuurlijke talenten, zoals iedereen. Je creëert hiermee precies die open sfeer, die nodig is voor een JA zeggen JA doen cultuur.

Mensen moeten het gevoel hebben dat wat ze zeggen ertoe doet. Er moet genoeg veiligheid en vertrouwen zijn om je uit te spreken én elkaar aan te spreken, zonder het risico te lopen je baan kwijt te raken.

Mensen hebben wat ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen. En er moeten genoeg inspirerende voorbeelden zijn van het gedrag dat je graag weerspiegeld wil zien.

Hier kun je allemaal iets aan doen, dit ligt binnen jouw invloedssfeer!

Door de diepte van dit programma ontstond er snel een open sfeer in het team en meer begrip voor elkaar. Er werd zelfs waardering naar elkaar uitgesproken. Ik zag het team hechter worden. Ook ik als leidinggevende werd uitstekend begeleid om de omslag te borgen. We hebben ook direct een goede nieuwe werkverdeling gemaakt, die beter bij iedereens talenten past, binnen de bestaande systemen en structuren. Dat vond ik prettig, dat niet alles overhoop moest. Ook nu nog steeds – maanden later – is de werksfeer echt anders. Men stapt makkelijk op elkaar af, mensen zijn gemotiveerd en niemand klaagt meer bij me. Ik ben dik tevreden!

Klinkt dit interessant? Dan is dit hét trainingsprogramma voor jouw organisatie!

JA ik wil de gratis JA-scan

→ Of wil je liever eerst nog wat concreter weten wat het programma inhoudt? Lees dan hier verder…

JA maar…

Maar… dit is het best een behoorlijke tijdsinvestering…

Ja dat klopt, als je een andere cultuur wil, een sfeer waarin mensen makkelijk naar elkaar toe stappen, mensen elkaar aanspreken én aanvullen op basis van hun talenten/intrinsieke motivatie, dan kost dat tijd. Zo’n verandering gaat tenslotte om mensen en hun persoonlijke ontwikkeling, je faciliteert in feite mensen in hun eigen tempo mee te bewegen. Je kweekt de ideale omstandigheden om mensen te laten floreren. Dat is wel wat tijd waard! Veel cultuurveranderingstrajecten nemen overigens veel meer tijd in beslag dan ons programma. Wij hebben namelijk een manier gevonden om snel veiligheid te creëren, waardoor mensen durven te oefenen met een andere manier van met elkaar omgaan. Daarbij helpt de gebruikte vVan hokjes naar puzzelstukje methodiek het onbenutte potentieel naar boven halen op een hele effectieve en leuke manier. Hierdoor wordt de verandering leuk. Iedereen heeft er wat aan en daardoor doet iedereen mee!

Maar… is het niet weer zo’n training is die wel leuk en inspirerend is, maar waar we praktisch niet mee verder gaan?

We beloven je dat dit niet het geval is, wij zijn zelf ook van JA zeggen JA doen, we houden ons graag aan onze belofte: we kweken sámen een JA zeggen JA doen cultuur, we gaan door tot we daar zijn! Uit ervaring weten we dat een dergelijke verandering in een aantal fases verloopt en die faciliteren we volledig met ons programma. We nemen jou en je team/organisatie stap voor stap mee, in jullie tempo, in afstemming met jou! Omdat iedereen daadwerkelijk meedoet, is de verandering gedragen, wat vaak niet het geval is. Dit is geen top-down methode. Je doet het samen. Daarbij zorgen we in de laatste fase dat je de nieuwe cultuur borgt in je dagelijkse gang van zaken. Deze stap wordt vaak overgeslagen, waardoor veranderingen makkelijk stranden.

Maar… betekent dit niet dat m’n hele organisatie op de schop moet?

Nee gelukkig niet. Het mooie van dit programma is dat we juist organisatieverandering van binnenuit in gang zetten. Je structuur en systemen kunnen gewoon overeind blijven. Mensen blijven tenslotte kaders nodig hebben om binnen te functioneren. Die kaders geven houvast, ze geven een bepaalde mate van zekerheid en dat is veelbepalend voor hoe veilig mensen zich voelen en hoe makkelijk ze meebewegen met wat er gebeurt. Hokjes kunnen echter ook beperkend werken, als daar teveel aan vast gehouden wordt. Het is de kunst de juiste mate van flexibiliteit te ontdekken die past bij jouw organisatie. Die vinden we samen.

Maar… gaan mensen dan wel goed om met meer vrijheid?

Ja het mooie van mensen is dat als je ze meer ruimte en vrijheid biedt om hun werk meer vanuit hun intrinsieke motivatie vorm te geven, ze zich juist beter ontwikkelen dan als je vooral bezig bent met sturen op  verbeterpunten. De focus verschuift door dit programma naar de mogelijkheden en onbenutte talenten van mensen, waardoor ze vanzelf groeien. Deze manier van kijken biedt precies de juiste stimulans om het beste uit mensen te halen. Ieder mens wil er namelijk toe doen en ergens aan bijdragen. Dat is een natuurwet. Die benutten we graag.

Maar… is dit niet te spannend voor mensen?

Ja het is best spannend om in een veranderingtraject te stappen, dat geven wij grif toe. We werken dan ook graag samen met dappere leiders. Want jij bent het goede voorbeeld natuurlijk. Dit programma is dus niet voor iedereen, alleen voor organisaties die er klaar voor zijn om een andere cultuur, manier van omgang, samen met elkaar neer te zetten. Doordat we het programma in 4 delen hebben opgedeeld (in dezelfde volgorde als ons boek) gaat dit echter vrij soepel, weten we uit ervaring. Vooral de eerste stap zetten is spannend. Daarna ontdek je direct de waarde ervan en dan wordt doorlopen een stuk makkelijker. Weerstand smelt als mensen zien wat het voor ze kan betekenen. En dat is veel. Heel veel!

Maar… gaan er dan geen mensen weg?

Het zou inderdaad kunnen dat er mensen weg gaan, mensen die erachter komen dat ze toch niet bij je organisatie passen. En dat is goed nieuws. Dat betekent namelijk dat je gemotiveerde & gecommitteerde mensen overhoudt. Je hebt ongetwijfeld een hele hoop mensen die je graag behoudt, die goed functioneren en passen bij je organisatie. Doordat ze zich daar extra bewust van worden, zijn deze mensen juist extra tevreden. En…. last but not least: een JA cultuur is heel aantrekkelijk om in te werken. Je zult dan ook met deze nieuwe manier van omgang, goede nieuwe mensen aantrekken. Waaronder ook de nieuwe generatie, die meer vrijheid ‘eist’ in hoe het werk vorm te geven.

Maar… denk je misschien: bij ons gaat niemand zichzelf laten zien?

Wij zijn hierin 100% zeker van onszelf, we hebben in de vijf jaar dat we met die programma trainen, nog nooit een team getroffen dat niet actief meedeed dit programma en dus iets van zichzelf laat zien. Hoe dat komt? Omdat we zelf open zijn en eerlijk, dat werkt heel uitnodigend en aanstekelijk. Nog zo’n natuurwet: mensen spiegelen elkaar. Ook die wet gebruiken we graag.

Kortom:

Geen geduw en getrek meer, geen geroddel, geen hakken in het zand, geen passiviteit, geen terugkerende verbeterpunten en bovenal: geen gemotiveer meer, omdat iedereen aangehaakt is, gecommitteerd én gemotiveerd! Hoe klinkt dat? Als muziek in je oren?

JA ik wil de gratis JA-scan

→ Of wil je liever eerst nog wat concreter weten wat het programma inhoudt? Lees dan hier verder…

Laten we weer eens even teruggaan naar je oorspronkelijke doel, waarom je dit überhaupt aan het lezen bent. Je wilt toch een organisatie waarin de samenwerking soepel verloopt, waarin mensen op elkaar afstappen? Een bedrijf waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en dus goede resultaten neerzet én een club betrokken, pro-actieve mensen waarmee je dat voor elkaar krijgt?

Mensen die niet alleen JA zeggen maar ook JA doen!

Dan is dit hét programma voor jouw organisatie!

JA ik wil de gratis JA-scan

Start met het kweken van een JA zeggen JA doen cultuur. Elke verandering die je wil doorvoeren gaat soepeler. Omdat mensen van binnenuit gemotiveerd zijn.

Algemene voorwaarden   Privacy Statement