Vraag een vrijblijvende intake aan

Organisatietraject

In mijn team lagen een aantal zaken waarvan het nodig was om ze naar elkaar uit te spreken. Maar daar was de sfeer niet naar. Er werd geroddeld en er werd weinig begrip getoond naar elkaar. Mensen zaten vast in hun denken over elkaar en kwamen daarover klagen bij mij. Het was duidelijk dat ik zo niet het beste uit mijn team haalde. We besloten om met een positieve insteek – namelijk elkaars talenten beter leren kennen en gebruiken – aan de slag te gaan. Dit voelde voor ons beter dan een training over onderlinge communicatie of feedback geven.

  • Wordt er meer óver dan mét elkaar gepraat? Geroddeld? Geklaagd?
  • Wil je af van eilandjes-werken en ‘werk over de schutting gooien’? Is de sfeer er één van ‘ieder voor zich’?
  • Heb je soms geen idee hoe je mensen moet motiveren? Kost dit jou (te)veel energie?
  • Wil je een nieuwe manier van met elkaar omgaan kweken? Makkelijker elkaar aanspreken? Een gezonde open cultuur?
  • Wil je graag écht de juiste m/v op de juiste plek om zo het beste uit elkaar te halen?
Als je JA antwoordt op één van deze vragen, dan zit je goed. Judith en haar team zijn echte wakkerschudders, in beweging brengers, aanstekers en bevragers. Ze houden ervan mensen aan het nadenken en voelen te zetten, zodat er beweging van binnenuit ontstaat. Duurzame beweging.

Ben je wel klaar met mensen proberen te motiveren en in beweging brengen? Ze proberen te betrekken bij het grotere geheel? Ze meer eigenaarschap te laten pakken. Dat geduw en getrek zonder resultaat… Je weet dat het anders kan, dat jullie een andere manier te vinden hebben om motivatie & betrokkenheid te creëren. Maar hoe? Waar te beginnen?

Wij hebben vanuit onze ruime verander-ervaring een totaal vernieuwend startpunt en dat delen we graag met je!

Uit JA zeggen JA doen – hoofdstuk ‘Dat wil ik niet’

Met 2 simpele stappen groots resultaat, dat is waar we van houden:

NEE – We beginnen met het maken van ruimte, een voorwaarde voor beweging. Daarom starten we met waar we aan het ploeteren zijn, waar mensen eigenlijk NEE tegen zouden willen zeggen, maar dat lastig vinden om uiteenlopende redenen. Door deze NEE’s te delen met elkaar ontstaat er een nieuw fundament onder de samenwerking: één van vertrouwen, verbinding en veiligheid. Samen worden oplossingen moeiteloos gevonden. De puzzelstukjes vallen in elkaar.

JA – Daarna gaan we verder met het omhooghalen van ieders goud, ieders natuurlijke talenten – waar mensen onbewust bekwaam in zijn – dit biedt een positief en waarderend vervolg. Het brengt mensen van binnenuit in beweging. Hun intrinsieke motivatie wordt aangeboord. De motor van ieder mens. Je ziet ze, hoort ze en erkent ze. Er ontstaat JA energie. En doordat er onderling waardering gedeeld wordt, groeit de verbinding.

Als mensen van binnenuit JA zeggen tegen hun bijdrage in de organisatie, dan hoef je ze helemaal niet te motiveren. Mensen willen namelijk heel graag bijdragen, dat is een natuurwet. Mensen zijn vanzelf gemotiveerd om te doen wat ze te doen hebben, als dat aansluit bij hun talenten, wat ze goed kunnen én waar ze energie van krijgen. En als ze precies daarvoor gewaardeerd worden. Klinkt best logisch toch?

Een soepele samenwerking, waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en samen een goed resultaat neerzet! Mensen die makkelijk op elkaar afstappen en feedback geven. Een sfeer waarin mensen vanzelf gemotiveerd zijn. De juiste m/v op de juiste plek. Een utopie? Nee hoor, dit kan écht!

Maar ja, je hebt natuurlijk niet van de ene op de andere dag iedereen in je organisatie aan het werk vanuit intrinsieke motivatie. Ook wil je niet je hele organisatie qua structuur overhoop gooien. Dat wetende, wat kun je dan wél doen? Met een paar kleine stappen kun je groots resultaat bereiken. Eén NEE en één JA per persoon aanpakken doet wonderen.

Dit is organisatieverandering van binnenuit!

Door de diepte van diezelfde sessie ontstond er snel een open sfeer in het team en meer begrip voor elkaar. Er werd zelfs waardering naar elkaar uitgesproken. Ik zag het team hechter worden. Ook ik als leidinggevende werd uitstekend begeleid om de omslag te borgen. We hebben ook direct een goede nieuwe werkverdeling gemaakt, die beter bij iedereens talenten past, binnen de bestaande systemen en structuren. Dat vond ik prettig, dat niet alles overhoop moest. Ook nu nog steeds – tijden later – is de werksfeer echt anders. Men stapt makkelijk op elkaar af, mensen zijn gemotiveerd en niemand klaagt meer bij me. Ik ben dik tevreden!

Klinkt dit interessant? Dan is dit wellicht ook dé stap voor jouw organisatie!

JA ik wil graag een vrijblijvend gesprek met Judith

Start met het kweken van een JA zeggen JA doen cultuur. Elke verandering die je wil doorvoeren gaat soepeler. Omdat mensen van binnenuit gemotiveerd zijn. Omdat ze JA zeggen en JA doen!

Je bent er klaar voor: je wilt completer leren kijken naar elkaar, potentieel beter benutten, betrokkenheid vergroten en een fundament in je organisatie neerleggen van vertrouwen, verbinding en veiligheid. Je wilt dat de cultuur in je organisatie er één wordt van ‘Speak up’, iedereen heeft een stem en luistert naar elkaar. Ideeën worden beloond. Fouten wordt van geleerd.

Heel slim: je stoomt jezelf klaar als werkgever voor de nieuwe generatie werknemers, waarbij ontwikkeling, reflectie en je mond open doen de normaalste zaak van de wereld is. Als iets niet bespreekbaar is, gaan mensen makkelijk weg. In deze arbeidsmarkt is retentie een must!

Openheid is de route naar verandering

Samen gaan we aan de slag. We bespreken hoe we jouw hele organisatie op de meest efficiënt kunnen aansteken met deze manier van kijken & werken. We starten met een inspiratiesessie in het MT, om dit vanuit commitment op reis te gaan. En dan steken we vervolgens team voor team aan, met onze aanstekers. Judith zorgt voor de vinger aan de pols, stuurt bij waar nodig en zorgt voor borging.

PS wij aanstekers maken onszelf graag zo snel mogelijk overbodig

Algemene voorwaarden   Privacy Statement